6 Ocak 2009 Salı

Sıcak Şarap Tarifleri


Soğuk havalarda içimizi ısıtacak sıcak şarap tarifleri buldum. Şarabımızı birlikte yudumlayacağımız bir eş, sevgili, arkadaş, güzel bir müzik, garnitürler veee Hayyam dörtlüklerini de unutmayalım lütfen...

TARİF 1-)
Malzeme:
1 elma
1 portakal (ince dilimlenmiş)
2 çay kaşığı tane karanfil
2 litre elma şarabı
½ fincan kahverengi light şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam hindistan cevizi
1 fincan koyu rom
çubuk tarçın
garnitür

Yapılışı:
Elmalar rendelenir ve karanfille birlikte harmanlanır.
Büyük kulplu bir tencere içinde önce elma şarabı, ardından elma rendesiyle harmanlanmış karanfil ve portakal karıştırılır. Alçak ateşte yavaşça kaynamaya bırakılır. Kepçe yardımıyla kulplu bardaklara doldurulur. Her bardağa 1 çubuk tarçın ve garnitür atılır. Sıcak servis yapılır.

TARİF 2-)
Malzeme:

İki şişe kırmızı şarap 0.7 litre
Yarım bardak su
Yarım bardak şeker
4 çubuk tarçın
5 karanfil
1 portakal
1 limon

Yapılışı:
Seker, tarçın ve karanfili suya koyun ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra şarabı ve kabukları soyulup dilimlenmiş meyveleri ekleyin. Bu karışımı 40 dakika çok hafif ateşte ısıtın (kaynamasın). Şarabı süzerek servis yapabilirsiniz.

4 yorum:

Happy Mixy dedi ki...

yapmayı çok istiyordum.Daha geçen hafta komşumla konuştuk bunu :)harikasın...

Bahar Ulus dedi ki...

afiyetle sevgili Pınar..

Primarima dedi ki...

İçenlere sormak niyetindeydim nasıldır bu sıcak şarap neye benzer diye...denemek lazım ama hiç cesaret edemedim ki.

Bahar Ulus dedi ki...

PrimaRima, ilk kez seneler öncesinde Kadıköy / Barlar sokağında Lal de içmiştim. Çok hoşuma gitmişti.Hiç kendim denemedim. Haftasonu deneyeceğim ilkini. Sevgiler.