29 Ağustos 2008 Cuma

Küçük İp uçları


Çocuğunuzu kendinize düşman etmek istemiyorsanız, bir başarısızlığından sonra "Ben sana demedim mi?" demeyin.

Çocuğunuza emir vermeyin. Ondan isteyin.

Haksızlığa uğradığınız bir yerde, hakkınızı arayış biçiminizeçocuğunuzun tanık olmasını sağlayın.

Ona kavga etmeden ve bağırmadan haksızlıklara karşı çıkmanın mümkün olduğunu gösterin.

Çocuğunuzu dinlerken, mutlaka yüzüne bakın ve onunla göz ilişkisi içinde olun. Kendisine önem verildiğini hissedecektir.

Çocuğunuzla iddialaşmayın. Yumuşak bir ses tonuyla "Ben böyle düşünüyorum" deyin ve susun. Dediğinizi kabul etme ihtimali artar. ( Hemen değilse bile bir süre sonra )

"Ne" söylediğinizden çok daha önemli olan "Nasıl" söylediğinizdir. İlişkiniz istemediğiniz gibi gelişiyorsa, ifadenizi ve beden dilinizi kontrol edin.

İletişim kişiye değil, kişiyle yapılır. Siz konuşurken çocuğunuzsusup dinliyorsa boşa konuşuyorsunuz demektir. Kimse duymak istemeyen biri kadar sağır değildir.

Çocuğunuza, düşünce ve duygularını ifade etme fırsatı verin ve cevap veriyor diye ona kızmayın.

Çocuğunuza doğru bilgi verin."Nasıl olsa anlamaz", "Bunu onun iyiliği için yapıyorum" gibi gerekçelerin arkasına sığınmayın. Kaybolan güven geri gelmez.

Çocuklarla anlaşmanın en iyi yolu, onlara iyi niyetle yaklaşmaktır.

Çocuğunuzla aranızdaki duygusal çatışma, istemediğiniz boyutlara varıyorsa, "Kimin haklı olduğunu" düşünmek yerine, varmak istediğiniz amacı düşünün ve davranışınızı gözden geçirin.

Çocuğunuzun yaptığı bir şeyden hoşlandığınızda, bunu sebebiyle belirtin. Böylece "otomatik" teşekkür yerine, insanları mutlu eden "özel teşekkür" geçebilirsiniz.

Bir tartışma sırasında asla birkaç sorunu birlikte çözmeyeçalışmayın. Sorunları teker teker ele alın.

Gazeteden okuduğunuz bir haberi, çocuğunuz size tekrar okusa da onu ilgiyle dinleyin. Böylece ortak bir duygu paylaşmış olursunuz.

Çocuğunuzun ilgilendiği konulardan, hobilerden zevk almayaçalışın. İyi arkadaşlık, paylaşılan ortak heyecanlarla gerçekleşir.

Çocuklarınızı hayatındaki özel günlerinde ( okul mezuniyeti, spor başarısı vs. ) yalnız bırakmayın.

Çocuğunuza söz verdiyseniz mutlaka sözünüzü yerine getirin.Yapmayacağınız şeyi asla vaat etmeyin.

Çocuğunuza verdiğiniz ve kulak asmadığını düşündüğünüz bir öğüdün onu nasıl etkilediğini bilmek istiyorsanız, kardeşine verdiği öğütleri dinleyin .

Kardeşlerin yüzleri benziyor diye kişiliklerinin de benzemesigerekmez. Kardeşleri birbirine düşman etmenin en kestirme yolu, onları birbirine örnek gösterip, olumsuz yargıda bulunmaktır.

Kardeşi ile olan sorununa hemen müdahale etmeyin. Çözebilmelerine veya çözemiyorlarsa çatışmalarına sabır gösterin. İkisi de bir şeyler öğrenecektir.Çatışma çocukların birbirine zarar vermeye başladığı tehlikeli boyuta ulaştığında sağlıklı bir şekilde müdahale edin.

Kardeşler arasındaki çatışmada dikkatinizi hemen sorun çıkarana yöneltmek yerine, zarar gören çocukla ilgilenin.

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Mahatma Gandhi


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür...

Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür...

Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür...

Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür...

Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür...

Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür...

Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...

(Mahatma Ghandi )

18 Ağustos 2008 Pazartesi

SEVGİLİYE.....



Seneler geçsin, sen beni bil, ben seni bileyim istiyorum. Benim olduğu kadar dostlarının, dostlarının olduğu kadar benim ol istiyorum. Nice sıkıntı ve zorluk yaşayıp anlatalım. Yaşayalım ki, öğrenelim hayatı ve destek çıkmayı. Birbirimizin omuzlarında ağlamalıyız. Paylaşmalı ve beraber sıkılmalıyız. Öyle ki, yalnız sıkılmak sıkmalı bizi. Güzel günlerimizi, evimizde bir şişe şarap ve pijamalarımızla kutlamalıyız. Ya da bazen dostlarla ucuz biralar içerek... Böylece yaşamalıyız işte. Sonra çocuğumuz olmalı, Düşünsene senin ve benim olan bir canlı. Geceleri ağladıkça sırayla susturmalıyız. Sen arada mızıkçılık yapmalısın ve ben söylenerek almalıyım sıranı. Yorgun olduğum için yemek yapmamalıyım, söylenerek yumurta kırmalısın. Hava soğukken birbirimize sıkıca sarılıp yatmalıyız. Zaman su gibi akıp giderken, her şey yaşanmış bir hayatımız olmalı. Her şeye rağmen hiç bıkmamalıyız birbirimizden. Mutlu da olsa, kötü de olsa, yaşadığımız günler bizim günlerimiz olmalı. Saçlara düşünce aklar, ya da gidince aklar, çocukları güvence altına alıp gitmeli bu şehirden. Kavgasız, her sabah cinayetle uyanılmayan, sessiz bir yere gitmeliyiz. Geceleri balkonda denizi seyredip, sandalyelerimizde sallanmalıyız. Eve gelip benden kahve istemelisin. Çocuklar gelmeli ziyaretimize, geçmişteki hareketli günlerimizi anımsamalıyız. Ben, "Bey" demeliyim sana, sende "Hanım". Öyle sevmelisin ki beni bu yazdıklarım korkutmamalı seni. Tebessümler açtırmalı yüzünde. Bir gün bu hayatı bırakıp giderken, sadece mutluluk olmalı yüzümüzde. Birbirimizi sevmenin gururu olmalı her şeyde...

CAN YÜCEL

13 Ağustos 2008 Çarşamba

Lezzetli hediyeler.




Sevdiklerimizi sevindirmeye devam edelim bugünde. Kendimize de böyle süprizler yapsak fena mı olur? Bu sepetler güzel göründüğü kadar lezzetlide. Duru' nun deyişiyle yezzetli. Sipariş üzerine çalışılıyormuş. Yemeğe nasıl kıyılır bilmem ama farklı bir hediye düşünenler için https://www.magicfruitflowers.com/ u ziyaret ediniz.

12 Ağustos 2008 Salı



Çiçeklere anlam yüklemek veya anlamına göre çiçek göndermeye çalışmak bana hep saçma gelmiştir. Çiçeğe baktığında, kokusunu duyduğunda tek bir duyguyu hissetmek imkansız. Bence özel bir gün veya kötü bir gün beklemeden sevdiklerimizi mutlu hissettirelim. En güzeli çiçekçiye gidip koklayarak, dokunarak ve görerek beğenip göndermek fakat buna her zaman yeterli vaktimiz olmayabilir. Bu sebepten size https://www.cicekgonder.com/ u öneriyorum. çiçekleri, teslimatı ve fiyatları çok iyi. Sevindirin sevdiklerinizi :)

Gelecek Yiyeceklerde


Bugün bir başucu kitabından bahsetmek istiyorum. Dr. Yasemin Bradley/Anthony Bradley ' in ortak çalışması olan bu kitapta Beslenmenin önemi üzerinde duruluyor. Beslenme hakkında önemli ve anlaşılır ipuçları veriyorlar bizlere. Okumanızı tavsiye ederim. Yiyeceklerin hastalıkları önlemede, iyileştirmede, genel sağlığımız üzerinde çok önemli etkileri var. Yediklerimizden etkilenmeyen hiçbir sağlık sorunu yok. Çünkü yediğimiz, içtiğimiz her şey hücrelerimizin bir parçası haline geliyor. Beslenme şeklimiz gelecekteki yaşam süremizi de tayin ediyor. Kısacası, "Gelecek yiyeceklerde!"

11 Ağustos 2008 Pazartesi


Dünyaca ünlü Lost dizisi ile geç tanıştım ama hızlandırılmış şekilde tüm sezonlarını seyrederek arayı kapattım. Böylece arkadaşlarla üzerinde konuşup fikirler geliştirebileceğimiz bir konumuz daha oldu. Seyredenler bilir alışkanlık yapıyor bu dizi. Yeni bölümlerinin ne zaman başlayacağı henüz belli değilken lostun fan sitelerinden ipuçları gelmeye başladı bile. Merak edenler tıklayınız...

10 Ağustos 2008 Pazar

Farklı bir site




Selen' in tavsiye ettiği bir site http://www.chichiqueen.com/default.asp. Henüz tam olarak inceleme fırsatım olmadı. Bu arada Mutlaka Selen' in bloğunu da ziyaret edin. İlginizi çekeceğine eminim.

Zeytinyağının Faydaları


Şaşıracaksınız ama, havadaki sigara dumanını ve kirliliği temizleme yollarından biri de zeytinyağı kullanmak. Zeytinyağına bandırılmış pamuk ya da keten fitilleri yakarak odanızın havasını değiştirebilirsiniz. - Yumuşak bir bezin üzerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve değerli takılarınızı ovun. - Kızartma tavalarınızı asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Elde yıkayıp, bir havluyla kuruladıktan sonra zeytinyağıyla iyice ovarsanız ömrünü uzatırsınız. - Eğer bir balık tutkunuysanız, oltanızın ucuna ve ipine sertleşmemesi için zeytinyağı sürebilirsiniz. - Evinizdeki büyük yapraklı bitkilere ya da çiçeklere ayda bir kez, bir tatlı kaşığı zeytinyağı dökerseniz hem canlanır hem de beslenmiş olur. - Sıkışan fermuarlarınızı zeytinyağı ile çözebilirsiniz. - Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş cildi ısırmıyor. Yaz mevsimindeyiz, aklınızda bulunsun. - Doğumda sonra oluşan çatlaklar zeytinyağı sürüldüğünde büyük oranda yok oluyor. - Bebeğinizin ıslak mendilini kendiniz yapabilirsiniz.

Dünyanın Merkezine Yolculuk


Beyazperde'de 3 boyutlu film zevkini ilk kez bu kadar gerçekçi yaşayacaksınız! Journey 3D, Nasa teknolojisi ile üretilen ve üç boyutlu sinemaya yepyeni bir soluk getiren Dijital 3D tekniği kullanılarak, canlı oyuncular ile çekilmiş, “animasyon olmayan ilk film” olma özelliğini taşıyor.Konusunu, Jules Verne'in ünlü romanı Dünyanın Merkezine Yolculuk'tan alan filmin başrollerinde Brendan Fraser, Josh Hutcherson ve Anita Briem var.Film, maceraperest bir bilim adamı olan amcası (Fraser) ile, İzlanda'ya giden Sean (Hutcherson), burada onlara rehberlik eden Hannah'nın (Briem), tesadüfen gizli güzellikler ve tehlikelerle dolu bambaşka bir dünya keşfetmelerini konu alıyor.

Evlilik Yüzüğünün Anlamı - Aşkın Sonsuz Temsilcisi


Evlilik yüzüğü gelin ve damadın evliliklerini ilan eden ve sevgilerini ifade eden bir araçtır. Aşkı, sevgiyi, sadakati, hayat boyu beraberliği sembolize eder. Ellerimiz hayatımız boyunca en çok kullandığımız organızmızdır. Gördükçe aşkımızı tazelemek ve diğer insanlara aşkımızı gösterebilmek için evlilik yüzüğü el parmağına takılır. Peki neden sol elin dördüncü parmağına takıldığını düşündünü mü? Çünkü eski Mısır’da kalpten gelen aşk damarının sol elin dördüncü parmağından geçtiğine inanılırdı. Bu inanç yıllar boyuca süre gelerek bugünlere ulaşmış ve dünyada bir gelenek haline gelmiştir. Yüzük ucu olmayan bir yuvarlak olması ise ile sonsuzluğu simgeler. Evlilik yüzüğünüz sonsuz aşkınızın temsilcisi olacaktır.

ANAOKULU EVİNİZE GELİYOR!


Çok kolay anlatımlı, her sayıda farklı çıkartmaları ile öğrenmeyi %100 pekiştiren bu program, geleceğini çocukların erken eğitiminde gören dünyanın pek çok ülkesi ile birlikte aynı anda Türkiye'de uygulanıyor.Haydi anneler, çocuğunuzu en gelişmiş okul öncesi eğitim programı ile tanıştırmak için...

ZEYTİNLİ EKMEK

Malzemeler: ( 4 kişilik )
25gr yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su (kaynar değil)
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı kepek unu
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Üzerine;
Susam (çörek otu, ayçiçek çekirdeği içi)
Yapılışı:
Mayayı şekerli sıcak suda eritin.
Diğer tarafta beyaz unu, kepek ununu ve tuzu bir kaba aktarın.
Tereyağını ekleyin. Ekmek kırıntısı gibi bir görünüm alana dek kısa bir süre karıştırın.
Şekerli suda erittiğiniz mayayı, unlu karışıma ekleyin. Biraz yoğurun. Siyah zeytini ilave edin. Zeytinler hamura eşit bir şekilde dağılana kadar tekrar yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda iki katı kabarana kadar bekletin. Hamurun tümüne yuvarlak bir form verin. Hafifçe yağlanmış tepsiye aktarın. Üzerine susam, çörek otu ve ayçiçek çekirdeği içi serpin.
180°C derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin. Servis yapın.
Afiyet Olsun.

Doğal ve Sağlıklı Yaşamı Düşleyenler İçin


Pastoral Vadi Organik Tarım ve Ekolojik Yaşam Çiftliği, Fethiye'nin Yanıklar Köyünde çam ormanlarıyla çevrili bir vadinin ortasında, yanı başında bir dere akan 42 dönüm büyüklüğündeki arazi üzerinde yer alıyor. Organik tarım, ekolojik yaşam ve tatil olgularının birlikte değerlendirildiği çiftliğimizde, ekolojik mimarî yaklaşımıyla tasarlanmış taş, ahşap ve kerpiç evlerde yılın 12 ayı konaklama olanağı bulunuyor. Pastoral Vadi, kent yaşamının ve teknolojinin getirdiği stres ve sıkıntıları doğal, sakin ve huzurlu bir ortamda unutmak isteyenler için "köye dönüş" tadında bir tatil çiftliği...

Çiçek yetiştirmenin püf noktaları


Çiçek yetiştirenlere kısa ve pratik bilgiler. Çiçek yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Hastalıklarla mücadele nasıl yapılır? Hastalıkların tedavisi nasıl olmalıdır?