Malzemeler: ( 4 kişilik )
25gr yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su (kaynar değil)
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı kepek unu
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Üzerine;
Susam (çörek otu, ayçiçek çekirdeği içi)
Yapılışı:
Mayayı şekerli sıcak suda eritin.
Diğer tarafta beyaz unu, kepek ununu ve tuzu bir kaba aktarın.
Tereyağını ekleyin. Ekmek kırıntısı gibi bir görünüm alana dek kısa bir süre karıştırın.
Şekerli suda erittiğiniz mayayı, unlu karışıma ekleyin. Biraz yoğurun. Siyah zeytini ilave edin. Zeytinler hamura eşit bir şekilde dağılana kadar tekrar yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda iki katı kabarana kadar bekletin. Hamurun tümüne yuvarlak bir form verin. Hafifçe yağlanmış tepsiye aktarın. Üzerine susam, çörek otu ve ayçiçek çekirdeği içi serpin.
180°C derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin. Servis yapın.
Afiyet Olsun.
10 Ağustos 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder