Bir süredir takıldım ben bu mısır ekmeğine. Adı ekmek ama tuzlu kek gibi. Hem doyurucu, hem lezzetli hem de kolay kolay bayatlamıyor. Üstelik gün geçtikçe daha da lezzetli oluyor. Ben zaten çok ekmek yemezdim artık haftasonu kahvaltılarında ekmek yerine yiyiyorum. Ayrıca haftasonu dışarı çıktığınızda (çocuklu anneler iyi bilirler) çıkınınızda olması çok iyi oluyor. Tarifini buyurunuz :
500 gr. mısır unu (ben marketten alıyorum ama şimdi kaynağından siparişimi verdim ev yapımı unum gelecek)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaşar rendesi
3-4 havuç rendesi
bir tutam dereotu
1 fiske tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 paket kabartma tozu
üzeri için susam , çöreotu.
Hepsini karıştırıp üzerine susam , çöreotu dökerek fırına atıyorsunuz. Ben 175 derecede pişiriyorum. Tarif geliştirilmeye çok müsait, içine zevke göre, zeytin, peynir, mahlep.... gibi değişik malzemelerde ekleyrbilirsiniz. Afiyetler olsun.
6 yorum:
Karadenizli olduğumuz için bizim evimizde çok yapılır mısır ekmeği. Çok severim ben de, başkaları sevince de pek bi hoşuma gidiyor :)
Bizim komsumuz karadenizli rica edince yapar bizee mmm super bi tat yaa
can cekti bak
harika görünüyor iyiki tarifi vermişsin yoksa çatlardım yarın ilk iş bundan yapmalı:)
dereotu cok yakışıyor mısır ekmeğine bu tarifi kaydettim favorilerime ilk fırsatta yapmak uzere...sevgiler
Herkese afiyetler olsun diyoruuumm. Deneyenlerden de yorum bekliyorum.
Ellerine sağlık bızım anne evınde cok sık pişer hatta kayınvalıde evındede cok sık pişer yoğurtla bırlıkde yenılınce super olur:)
Yorum Gönder