29 Ocak 2009 Perşembe

Cilt ve Saç bakımı (kendimize bakalım)

Soğuk havalarda kendimize biraz daha özen göstermemiz gerekiyor galiba. Saç, cilt kilo.... bunların hepsini kontrol edebilirsek yaza daha iyi gireriz. Beni tanıyanlar söyleyene bak diyecekler biliyorum. Söz bu haftanın başından itibaren ben de artık dikkat edeceğim tüm bunlara. Yanlız benim kozmetiğe karşı psikolojik bir alerjim var. Bu sebepten de doğal çözümler bana hep daha sempatik gelir. Doğal derken de doğala yakın demek daha doğru olacak :)

Herşeyden önce bol hareket şart. Yürümeliyiz mümkün olduğunca. Düzenli spor yapabilenlere cidden saygı duyuyorum. Üyesi olduğumuz klübün üyeliği mart ayında bitecek ,kaç kez gittin diye soracak olursanız utanır cevap veremem! Sporu falan bırakalım bir tarafa hareket sayısını arttırmalıyız hayatımızda.

Sonrasında ise çok basit AZ yiyeceğiz. Mideyi şişirmenin bir anlamı yok. Yarı tok kalkmak lazım sadece. Zararlı yiyecekleri zaten hepimiz biliyoruz. Bir daha anlatıpta canımızı çektirmeyelim şimdi. Bunlardan da uzak durmaya çalışacağız. Böyle devam edersek şekil düzelecektir :)

Sonra sıra saça başa gelecek. Saç için kendi kullandıklarımdan bahsedeceğim. Şampuanım Otacının on bitkili olanı, içinde Adaçayı, Kekik, Nane, Ardıç , Melisa, Lavanta, Papatya , Mersin , Biberiye , Sığla varmış. Mis gibi kokuyor ve ben çoook memnunum. Dökülme yok, kepek yok ve saçım boyalı olduğu halde çok rahat tarayabiliyorum. Aklıma geldikçe de saçlarıma evigen, bemiks, bepanten ve badem yağı karışımını sürerim.

El ve yüz içinde evigen, bepanten plus, kayısı yağını öneriyorlar. Bunları karıştırıp krem olarak kullanabiliyorsunuz. Bunu henüz denemedim. Ama yapılmışını sürdüm çok başarılıydı. En yakın zamanda deneyeceğim. Bunlarla beraber yeterli su tüketimi de önemli. Bu konuda da malesef çok iyi sayılmam. Görürsem içiyorum. Aklıma gelmiyor su içmek nedense.

Bu arada gözaltı morlukları ve şişlikleri için ne yapmalıyım bilen var mı???

14 yorum:

Adsız dedi ki...

bende bepanten kullanırım ama diğerlerinide deneyeceğim.

Aşk Meleği dedi ki...

su içmek gerçekten çok faydalı ama bende aynı senin gibiyim bazen gün içinde hiç içmediğimi farkediyorum ve sırf içmem gerek diye içiyorum :(
göz altı morlukları için bende akıl istiyorum :s kendi çözümüm kapatıcılar :s :(

Bahar Ulus dedi ki...

selam pinokyoörgü07, bepanten tüylenme yapıyor mu dersin?

Bahar Ulus dedi ki...

Aşk meleği bizim gibi kaktüs giller o kadar çok ki :)

umursamaz dedi ki...

su ile ilgili olarak önerim: işyerinde bir şişe edindim kendime, sabah geldiğimde hemen onu dolduruyorum ve içmeye çalışıyorum,gün boyunca gözümün önünde durdugundan aklıma geliyor ve bolbol içiyorum, tavsiye ederim kıslar:) tabii bu ev içinde geçerli.. önemli olan o şişeden başka kimsenin içmemesi :p
sevgiler,
pırıltılı cadı :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

hiç uygulamadım ama gözaltı morlukları ve şişlikleri için elma dilimi koymak iyi geliyor diye biliyorum ama once sağlıklı uyku lazım...ben de aynı sorunu yaşıyorum bakalım ne oneriler gelecek

Bahar Ulus dedi ki...

pırıltılı cadı su şişesi iyi fikir zaman zaman uyguluyorum. teşekkürler.

Bahar Ulus dedi ki...

Çocukla çocuk uyku mu ? o da neee ? :)

Primarima dedi ki...

Saç için olan karışım çok iyi ... sağol, denemek isterim.

Bahar Ulus dedi ki...

Şampuanı da öneririm primarima, sevgiler.

Merve dedi ki...

canım benim eskiden gözaltım çok mor olurdu kapatıcısız çıkamazdım..nemlendirmiyormuş meğerse ondamış. Murad'ın gözaltı kremini aldım içtiğim suyu da arttırdım geçti artık eskisi gibi mor değil tavsiye ederim.

3prenses dedi ki...

çok güzel şeyler yazmışsınızda keşke yapsak.su sadece ilaç içerken içiyorum malesef.

Bahar Ulus dedi ki...

tavsiyen için teşekkür ederim Merve. Su konusunda haklısın hiç aklıma gelmemişti.

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.