26 Eylül 2008 Cuma

İyi bayramlaaaaaar....


19 Eylül 2008 Cuma

Mustafa filmi 29 Ekimde Sinemalarda


Yazılarını eylos.com dan derlediğim bu filmin sitesinden bile çok etkilendim. http://www.mustafa.com.tr/ Heyecanla filmi bekliyorum. Can DÜNDAR’ın yazıp yönettiği ve müziğinin Goran BREGOVIÇ’in yaptığı mustafa filmi büyük ses getirecek. 10 Kasım 2008 Atatürkün ölümünün 80. yılı. Ve bu yıla kadar ATATÜRK’ümüze layık, onu ve düşüncelerini dünyaya ve yeni yetişen geçliğe anlatamadık. Bu zamana kadar yapılan belgeseller ise ülke sınırlarıyla kısıtlı olacak dile ve kaliteye sahipti. Atamızın doğumunda ölümüne kadar, gerek askeri, gerek siyasi gerekse insani boyutuna mercek tutabilecek nitelikte bir film hazırlanamamıştı. Ta ki Can DÜNDAR’a kadar.Can DÜNDAR film için çok derin araştırmalar yapmış. Gerek Cumhurbaşkanlığı arşivleri, gerek Genel Kurmay başkanlığı arşivleri başta olmak üzere yerli ve yabancı ir çok arişiv özenle incelenmiş. Ayrıca Atamızın daha önce yayınlanmamış görüntüleri, resimleri, el yazmaları ve günlükleri de film için incelenmiş. Atamıza yazılmış, mektuplar, yerli ve yabancı diplomatik yazılar özenle taranarak film ekibi olabildiğnce objektif bir iş çıkarmaya çalışmış.Atamızdan kalan eşyalar, çalıştığı karargahlar, yaşadığı evler, bıraktığı belgler, sevdiği müzik ve sözler incelikle derlenmiş.Filme ait tüm müzikleri ise ATA’mız gibi balkanlarda yetişmiş dünyanın en iyi müzisyenlerden Gora BREGOVİÇ yapmış

15 Eylül 2008 Pazartesi

Trafik Magandası


Dün akşam yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Olanlar beni çok üzdü çünkü istemediğim bir yaratıkla, bir trafik magandasıyla tanıştım dün akşam. Arkadaşımdan çıkıp eve giderken akşam saat 8 civarı çekmeköy sapağında tanıştım kendisiyle. O kadar kibardı ki sevgili magandam benimle tanışmak için ...!!! arabasından inip yanıma kadar geldi camımı açmamı istedi. Kendisi ileri sürüş teknik hocası olduğundan bana ayaküstü direksiyon dersi vermek istedi . Çok üzüldüm çünkü haksızdı ve çok üzüldüm arkada 2,5 yaşında ki kızım çok korkmuştu. Eve geldiğimde ben sinirimden ağladım tabi. çok teşekkür ederim sevgili maganda. Bu magandam ışık catering in araç şöförü plakası 34 UT 483. Trafikte rastlarsanız uzak durun kendisinden. Umarım rastlamazsınız.

9 Eylül 2008 Salı

Doğumgünüm...


"Hamdım, piştim, yandım"


Hala pişiyorum. Yanana kadar....

3 Eylül 2008 Çarşamba

Biz de Zuzu' landık !






Cumartesi arkadaşlar ve tabi ki yavrularımızla beraber Zuzu kafeyi şenlendirdik :) Uzun süredir adını duyuyorduk ama ilk kez gittik bu haftasonu. Düşündüğümden daha küçük bir yermiş özellikle bahçesi bence çok yetersiz. Buna karşın oyuncak açısından epey zengin. Çocuklarla ilgilenen ablalar da gayet iyiydiler. Yemekler fena değildi. O gün hava çok sıcak olduğu için benim kuzu biraz terleyerek sonraki günlerini hasta geçirdi :( Ama çok eğlendi gerçekten . hangi oyuncakla oynayacağını, bahçede mi oynasa yoksa içerde barbilere elbise mi giydirse şaşırdı kaldı. Sarp en sorunsuz çocuktu o gün. Oyun odasına girdi ve anne babasını unuttu. İkizlerde durum tabiatı gereği iki türlüydü. Ozan sessizce bir kenarda oyun oynarken Peri babasını zuzuladı! Bizler ise epeydir görüşemediğimizden hızlıca sorduk soruları birbirimize. Hızlı olmalıydık çünkü her an yan odadan anneeeeeeeee, babaaaaaaaaaaa sesleri gelebilirdi.. :)